C/ Granada 18, Castelldefels, Barcelona

Curs 2018/19

Escola Edumar

C/ Granada 18

Castelldefels

Atenció telefònica

936 650 981

De 9 h a 13.30 h i

de 15.30 h a 17 h.

English Class

Hello everyone! Quan vaig arribar a l’Escola Edumar em va encantar el que seria el meu espai: l’aula d’Anglès, una aula amb molta llum, molt d’espai i moltes possibilitats. En aquell mateix instant ja vaig començar a fer-la meva. Sempre he pensat que si els alumnes se senten a gust a un lloc tot és molt més senzill. Des del primer moment i per promoure una millor immersió, els mestres d’anglès del centre, hem buscat apropar els nostres alumnes als països de parla anglesa (amb mapes, fotografies, calendari de festivitats…), però encara hi havia alguna cosa que ens fallava, faltava animar a la lectura als nens i les nenes.

Aprofitant el racó de biblioteca que ja teníem a l’aula i rumiant al voltant de dues frases: “A tothom li ve de gust seure sota un arbre una tarda d’estiu, sentint la brisa mentre gaudeixes d’un bon llibre, no?” i “If you have a garden and a library, you have everything you need” vam posar fil a l’agulla i vam crear un arbre que puja fins al sostre, el qual està tot cobert amb lianes, fulles tropicals verdes… i petites fitxes d’escriptores importants en el món anglòfon (tenim present el projecte de “Dones que han fet història”).

Què més hem fet a l’aula d’anglès? Doncs hem girat les llibreries, volem que tot l’alumnat del centre tinguin a l’abast tots els nostres llibres. Als Estats Units vaig aprendre la importància de donar molt valor a la lectura a l’hora d’aprendre una nova llengua, ja que s’aprèn molt de vocabulari i estructures gramaticals d’una manera natural. Per tant, partint de les idees de biblioteques d’aules d’escoles dels Estats Units, hem classificat amb dibuixos i en separadors tots els llibres que hem anat trobant i salvant; a més cal donar les gràcies a les famílies de 3r pel seu petit granet de sorra nadalenc. Buscàvem aconseguir un racó on els alumnes se sentissin bé, relaxats i amb ganes d’aprendre.

A més d’aquesta remodelació, també hem importat una nova activitat de lectura, els “whispering phones”, els alumnes es llegeixen a ells mateixos el conte a través dels telèfons, amb aquesta activitat treballem fonètica, llenguatge verbal (entonació, pauses…) i llenguatge no verbal. Els alumnes s’escolten a ells mateixos i prenen consciència dels seus propis errors de pronúncia.

Seguim donant-li molta importància a l’aprenentatge a través del “role playing” i els contes i per això també hem apostat per la creació del “Storytelling corner” on expliquem contes utilitzant materials, objectes, fotografies… que ajudin al nostre alumnat a interioritzar nou vocabulari i treballar la competència lingüística d’una manera més distesa.

Com ja sabeu, a l’escola, ens preocupa molt l’acompanyament emocional, i nosaltres a la nostra biblioteca li volíem donar també un espai, per això podeu trobar el “Motivational Wall” amb frases inspiradores i positives; a part d’aquest petit espai, trobareu la “Positive Box”, quan tenen un mal dia, poden venir i agafar (sense mirar) un dels paperets que hi ha a dins, són tot de frases positives i encoratjadores.

Mireia Badell
English Teacher

Inscripcions Escola Edumar Curs 2020/21

Subscriu-te per rebre informació sobre les inscripcions del curs 2020/21

Estic d'acord en proporcionar el meu nom i correu a MailChimp (més informacio)

No compartim la teva adreça i et donarem de baixa de la llista automàticament al maig de 2020