C/ Granada 18, Castelldefels, Barcelona

Curs 2018/19

Escola Edumar

C/ Granada 18

Castelldefels

Atenció telefònica

936 650 981

De 9 h a 13.30 h i

de 15.30 h a 17 h.

Institut Escola Inclusiu

Institut Escola

2017
nov. 20

Primera llavor – ¿Per què no pensar en un Institut Escola?

El 20 de novembre de 2017 en una sessió conjunta entre claustre, famílies i l’equip de l’Escola Nova XXI sota el títol “L’escola que volem” un pare va plantejar en el torn obert el perquè no donar continuïtat al nostre projecte pedagògic i inclusiu en forma d’Institut Escola.

2018
març 20

Primers contactes amb Junta Directiva AFA

Una sèrie de famílies s’agrupa i treballa durant uns mesos per començar a donar forma a un possible projecte d’Institut Escola i al segon trimestre del curs 2017/18 demanen una reunió amb la Junta Directiva de l’AFA. La Junta Directiva dóna el seu suport al projecte i proposa que el tema es tracti en Junta d’AFA.

juny 19

Aprovació Comissió Institut Escola en Assemblea

La Comissió presenta un document a l’Assemblea on es resolen alguns dubtes. Es dona suport a la iniciativa amb unanimitat dels presents.

juny 24

Comissió Mixta Institut Escola amb Direcció

La comissió s’obre a tota la comunitat educativa, rebent el suport de més famílies que es sumen a aquesta. També es mantenen els primers contactes amb la Direcció de l’escola que no només dóna el seu ple suport a la comissió sinó que vol formar part d’aquesta. Així es constitueix finalment una Comissió Mixta Institut Escola, formada per representants de la Junta Directiva de l’AFA, altres mares/pares i la Direcció de l’escola.

juny 27

Primera reunió Comissió Mixta Institut Escola

En reunió de la Comissió Mixta es reparteix la feina per tal de començar rondes de contacte, es decideix reunir signatures per mesurar el grau de suport de la comunitat, es comença a redactar un document explicatiu i es decideix organitzar unes jornades durant el curs 2018/19.

juny 29

Aprovació Projecte Institut Escola en Consell Escolar

El 29 de juny el Consell Escolar aprova la participació en la inicitiva de crear un Institut Escola al nostre centre així com totes les actuacions programades per la Comissió Mixta i la direcció del centre.

jul. 20

Visita a la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Castelldefels

El 20 de juliol una representació de la Junta Directiva de l’AFA i altres famílies de la comissió visiten a la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Castelldefels.

jul. 25

Visita als Serveis Territorials del Baix Llobregat

El 25 de juliol les famílies visiten les oficines dels Serveis Territorials del Baix Llobregat i presenten el projecte al seu director, el Sr. Francesc Ballester, així com al seu equip el projecte així com els passos duts a terme fins ara.

oct. 14

Informe Ajuntament de Castelldefels

L’Ajuntament de Castelldefels ens retorna un informe sobre la situació urbanística de les instal·lacions de l’Escola, a parer nostre molt positiu, atès que ens permet créixer arquitectònicament parlant.

oct. 18

Visita Esther Niubó

El 18 d’octubre la Sra. Esther Niubó visita la nostra escola per tal de conèixer el nostre projecte pedagògic i inclusiu amb motiu del projecte engegat per esdevenir Institut Escola Inclusiu.

oct. 25

Reunió Comissió Mixta

Reunió Comissió Mixta

La Comissió Mixta Institut Escola es reuneix per preparar la visita a la Mesa d’Enseyament del Parlament el 6 de novembre.

oct. 26

Visita del Director de Serveis Territorials

El Sr. Francesc Ballester, director dels Serveis Territorials del Baix Llobregat, ens visita el 26 d’octubre per així conèixer de primera mà a l’equip docent i pedagògic així com el caràcter inclusiu de l’escola.

nov. 20

Visita a la Mesa d’Ensenyament del Parlament de Catalunya

Visita a la Mesa d’Ensenyament del Parlament de Catalunya

El 20 de novembre una representació del claustre de l’escola i les famílies van presentar el projecte d’esdevenir Institut Escola Inclusiu amb la Comissió d’Ensenyament al Parlament de Catalunya. Els parlamentaris van valorar molt positivament la iniciativa i com a mínim quatre grups ens van donar suport per fer una proposta de resolució en el moment que ens sembli adient.

2019
febr. 05

Reunió amb el Conseller d’Educació

Reunió amb el Conseller d’Educació

Avuí una representació de la comissió mixta Institut Escola Inclusiu ha sigut rebuda pel MH Conseller d’Educació Josep Bargalló. A la reunió hem pogut explicar de primera mà el nostre projecte de crear un Institut Escola amb un caràcter marcadement inclusiu. El Conseller ha destacat que aquesta és una mirada que cap Escola havia proposat mai i que per aquesta raó volia sapiguer més i ens ha demanat fer-li arrivar nova documentació a més de la que ja li vam fer arribar fa uns mesos. La Comissió ha començat a treballar en ampliar la documentació que ha generat fins ara amb l’objectiu de tenir disponible en els pròxims mesos un projecte sencer d’Escola Institut.

març 07

Reunió al Ple de l’Alcaldia de Castelldefels

Reunió al Ple de l’Alcaldia de Castelldefels

Avuí ens hem tornat a veure amb representants de l’Ajuntament i els partits polítics de la ciutat per tal de continuar donant a conèixer la nostra visió d’escola i el projecte d’Escola Institut Inclusiu.