C/ Granada 18, Castelldefels, Barcelona

Escola Edumar

C/ Granada 18

Castelldefels

Atenció telefònica

936 650 981

De 9 h a 12:30 h i

de 15 h a 16:30 h

Visió de l’escola somniada – sessió amb famílies

Ahir ens hem trobat novament les famílies, el monitoratge, el grup impulsor i l’equip directiu de l’escola al gimnàs de l’escola per a crear la VISIÓ de l’escola somiada.

S’organitza el treball en quatre grups i la sessió gira entorn dues preguntes:

Les idees més destacades pels diferents grups són:

  • Importància dels valors: felicitat, llibertat, sensibilitat, alegria, integritat, solidaritat, fortalesa, empatia, generositat, curiositat, ganes d’aprendre coses noves, autonomia, capacitat de decisió i capacitat crítica, seguretat en un mateix, civisme, responsabilitat, noblesa, emprenedoria, cultura.
  • Adults feliços i amb benestar personal.
  • Habilitats per a gestionar les emocions
  • Capacitació professional i acadèmica, bones aptituds. Feliços professionalment.
  • Formació en idiomes
  • Els eixos de treball són els següents: pràctiques d’aprenentatge, organització de l’espai, organització del temps i avaluació.

El debat és molt ric i ens adonem que la visió de les famílies camina en la mateixa direcció que la visió del claustre. Hi ha idees Claus com: aprenentatge significatiu i competencial, importància del principi d’activitat de l’alumnat, creació d’espais oberts i polivalents per a afavorir diferents dinàmiques/agrupacions i també per afavorir el moviment lliure, importància de la presència de l’adult dins dels espais, importància de l’adequat manteniment dels espais, materials diversos i de qualitat, personalització de l’aprenentatge, respecte pels ritmes i interessos dels infants, escola oberta a l’entorn, importància dels idiomes, treball cooperatiu i també individual, avaluació individualitzada-significativa-continuada-qualitativa, avaluació de tota la persona i no només dels coneixements…

D’altra banda, s’ha debatut la necessitat d’estudiar com fer més “amable” l’entorn del menjador: ampliació per a reduir ràtios i així reduir la contaminació acústica, taules rodones amb estovalles, plats en lloc de safates…

Una altra idea interessant ha estat estudiar i treballar per aconseguir una escola-institut que doni continuïtat al projecte que estem dissenyant.
Aquestes només són algunes de les idees que han sorgit del treball cooperatiu de les famílies i monitoratge.

El següent pas ara és fer una síntesi de la visió de famílies, monitoratge, claustre i alumnat. La visió regularà el que fem a l’escola, el camí i la direcció que hem de seguir.

Aquesta síntesi serà comunicada i validada internament pel claustre i el Consell Escolar. Posteriorment passarem a la fase de celebració i comunicació per part de tota la comunitat educativa perquè tothom pugui fer-se seva la VISIÓ creada entre tots i totes.

Gràcies a tota la comunitat educativa per aquest pas endavant cap a una escola que aprèn i que creix.

 

Preinscripcions curs 2023/24

Deixa el teu nom i correu i et mantindrem informat sobre el procés d'inscripcions pel curs 2023/24

Estic d'acord en proporcionar el meu nom i correu a MailChimp (més informacio)

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.